WAAP

Nagrada Vocento ARCO Art Fair Madrid 2010 za WAAP prijedlog natječaja Art of Exhibiting Art Online 2.0

https://www.vocento.com/la-propuesta-waap-del-colectivo-croata-csdva-es-la-ganadora-del-ii-concurso-de-ideas-de-arte-2-0-de-vocento/

La propuesta WAAP del colectivo croata CSDVA es la ganadora del II concurso de ideas de arte 2.0 de Vocento

 

INTERACTIVOS ’12 DUBLIN

Kreativno pristupajući rješavanju problema iz stvarnog svijeta, Interactivos ’12 bila je dvotjedna radionica na kojoj su sudionici iz cijele Europe surađivali u razvijanju ideja koje su se kretale od sadnje gerilskih vrtova “sjemenskim bombama” do pretvaranja kanta za recikliranje u javnu umjetnost.

Jedan od timova na Interctivos 12 bio je CSDVU sa Martinom Kalogjera kao predstavnicom.

Pogledajte rezultate radionice i upoznajte znanstvenike i umjetnike koji stoje iza njih. https://www.youtube.com/watch?v=jQRlfwDdqDI

Interactivos ’12 dio je velike nove europske inicijative nazvane Studiolab, trogodišnjeg projekta koji spaja umjetnikov studio s istraživačkim laboratorijem. Radionica je do danas najveća inicijativa Studiolaba u Irskoj, a preko 30 sudionika iz cijelog svijeta radi u šest timova na razvoju projekata.

 

BRAF

Nagrada Black Rock Arts Fundacije za  instalaciju u javnom prostoru „24 zvučnih cilindara“

Zvučna instalacija 24 zvučna cilindra, u produkciji CSDVU,  bila je izložena na Zemlji bez granica 2014. u Osijeku, od 25. do 30. kolovoza 2014.

U parku Drvengrad izložba je pokrenuta svečanim otvaranjem zamišljenih vrata u Zemlju bez granica uz zvuk gonga. Ovaj jedinstveni događaj ugostio je preko tisuću djece i pozvao članove osječke zajednice svih dobnih skupina da ponovno prožive svoje dječje snove. Zvučni cilindri odsvirali su svoje glazbene tonove za preko tri tisuće sudionika koji su posjetili festival.

http://blackrockarts.org/2014/09/braf-newsletter-october-2014

 

ALF

Sudjelovanje CSDVU na kongresu “Obrazovanje za interkulturalno građanstvo / Education for Intercultural Citizenship” Anna Lindh Fundacije na Rodosu, 2009.

https://www.annalindhfoundation.org/members/house-europe-rhodes

https://www.annalindhfoundation.org/sites/default/files/documents/page/interno_alf_review_0.pdf

Rad u grupi za edukaciju, stvaranje smjernica za poticanje medjukulturalnog dijaloga na konkretnim primjerima zemalja mediteranskog podrručja.